År 2014 startade DPDgroup ett projekt i Frankrike tillsammans med ett företag som heter Atechsys med målet att skapa en självständig leveransdrönare. Den operativa kapacitet på drönaren är ganska imponerande! Den kan resa inom en radie av 25 km, bära en nyttolast av upp till 4 kg och nå en maxhastighet på 30 km/t. Den använder en inbyggd GPS och realtids spårningssystem och har 6 motorer. Efter ett par år av tester och produktförbättringar för att göra drönarna pålitliga och säkra har det stora hindret varit lagstiftning. Men nu har den franska luftfartsmyndigheten godkänt den första kommersiella rutten som kommer att täcka ett område av 15 km i södra Frankrike.

Man skulle vilja tro att man ska kunna beställa leveranser hem till dörren från DPD men projektets huvudmarknad kommer att vara rutter med leveransterminaler och nödsituationer/naturkatastrofer.

Här kan du läsa mer om projektet.